Strip Turnhout


Spectaculaire rondreizende ‘Asterix’-expo ook in België en Nederland

Vanaf eind 2012 start de vijf jaar durende reis van de groots opgezette, interactieve ‘Asterix’-expo, die ook steden in België en Nederland zal aandoen. De ’Asterix Tour’ belooft de memorabele momenten en de bekende personages uit de 34 albums van de Gallische helden tot leven te wekken door allerhande technologische hoogstandjes. “De fans zullen verrast worden”, aldus Martin Biallas, de CEO van SEE Touring Attractions. Het bedrijf uit Los Angeles maakte eerder ook al van ‘Star Trek’ en ‘Titanic’ rondreizende attracties.

“Het zal iets helemaal anders worden dan de fans van ‘Asterix’ tot nu toe hebben kunnen meemaken”, gaat Biallas verder. “Een meeslepende, entertainende zoektocht dat perfect past bij het dynamisme en de humor van de gallische striphelden.” Zo zal je je onder andere kunnen laten vereeuwigen naast Asterix en Obelix of op de troon van Cleopatra, of het ruime sop kiezen met de piraten uit de ‘Asterix’-strips, het Gallische dorp verkennen en zelfs wat met de Romeinen rotzooien. De rondreizende expo start zijn Europese tournee in de herfst van 2012 en zal daarbij talrijke Europese steden aandoen. Ook België en Nederland ontbreken niet. Welke steden de eer krijgen om de ‘Asterix’-expo te kunnen verwelkomen, is nog niet bekend.

Meer info over de expo vindt u hier.

19 October 2011, 08:36 admin

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Jeroen Janssen presenteert: ‘Spreekwoorden uit Rwanda’

10 February 2020, 14:39 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel

Het Lam Gods – Bewonderd en gestolen

2 February 2020, 20:39 Roel

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel


Hec Leemans, 50 jaar kampioen

29 January 2020, 18:01 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina