Strip Turnhout


Jommeke vrolijkt Wilrijks straatbeeld op

Op de meeste plaatsen kennen nutskasten een eerder grijs bestaan, zijn ze het mikpunt van slechte grafittikunstenaars of blijken ze een geliefd voorwerp voor kleine vandalen. In Wilrijk werden nu tijdens een Buurt aan de Beurt-actie, in samenwerking met uitgeverij Ballon Media en met de toestemming van de erfgenamen van Jef Nys, drie nutskasten opgevrolijkt met tekeningen van Jommeke en zijn vrienden. Een van de kasten bevindt zich in de straat waar Jommeke het levenslicht zag.

Buurt aan de Beurt is een initiatief van de stad Antwerpen om werk te maken van veilige, propere en gezellige buurten. Nu waren enkele nutskasten in Wilrijk, die waren beklad door grafitti, aan de beurt. Eén nutskast staat op de hoek van de Jozef Cuyversstraat met de Boekstraat. Symbolisch een belangrijke plaats. Tekenaar Jef Nys (1927-2009), de geestelijke vader van Jommeke, woonde lange tijd in de Jozef Cuyversstraat. Het was daar dat Jommeke geboren werd. De twee andere kasten staan op de hoek van de Sint-Jan Vianneystraat met de Boekstraat. De nutskasten werden eerst gereinigd en daarna beplakt met een duurzame folie, waarop Jommeke en zijn vrienden sieren. Zo maakt Buurt aan de Beurt werk van een proper en hersteld straatbeeld en waardeert ze het straatbeeld op een innovatieve en kunstzinnige manier op.

24 October 2011, 20:57 admin

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Jeroen Janssen presenteert: ‘Spreekwoorden uit Rwanda’

10 February 2020, 14:39 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel

Het Lam Gods – Bewonderd en gestolen

2 February 2020, 20:39 Roel

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel


Hec Leemans, 50 jaar kampioen

29 January 2020, 18:01 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina