Strip Turnhout


Het einde van stripblad Por Dios

In november 2010 werd het nieuwe stripblad Por Dios boven het doopvont gehouden. Nu, een jaar later, verschijnt het twaalfde en meteen laatste nummer van het blad, dat de stripsterren uit het legendarische, Nederlandse stripweekblad Pep en de nieuwe sterren uit het stripfirmament verzamelden. Het verhoopte succes voor Por Dios bleef uit. “Het digitaliseren en opnieuw inkleuren van oud materiaal is een tijdrovend en kostbaar proces. En in het hoge productieschema van 64 pagina’s per maand is het financieel en productioneel niet haalbaar voor ons om er mee door te gaan”, aldus de redactie in het voorwoord van het laatste Por Dios-nummer.

Het stripblad kreeg de naam Por Dios, naar de lijfspreuk van het voormalige stripweekblad Pep ‘Por dios! Wat een blad!’, dat van 1962 tot 1975 verscheen. Por dios bevatte complete verhalen van o.a. ‘Virl’, ‘Professor Palmboom’, ‘Storm’, ’De Partners’, ‘January Jones’ en ‘Trigië’. “Het was een mooi avontuur waar nu helaas te vroeg een einde aan komt, maar we blijven zoeken naar een manier om de schatten van de Nederlandse stripcultuur terug te brengen. Niet meer via dit tijdschrift, maar wellicht dat toekomstige technieken en toepassingen een uitkomst bieden”, zo besluit de redactie in het laatste voorwoord dat in Por Dios verscheen.

5 October 2011, 09:31 admin

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Jeroen Janssen presenteert: ‘Spreekwoorden uit Rwanda’

10 February 2020, 14:39 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel

Het Lam Gods – Bewonderd en gestolen

2 February 2020, 20:39 Roel

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel


Hec Leemans, 50 jaar kampioen

29 January 2020, 18:01 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina