Strip Turnhout


Studio Vitalski pakt uit met ‘Het vrouweneiland’

Meer dan vijf jaar lang werkten een twintigtal tekenaars, verzameld onder de naam Studio Vitalski, aan het 400 pagina’s tellende stripverhaal ‘Het Vrouweneiland’. Het scenario is van de hand van de bekendste nachtburgemeester van Vlaanderen Vitalski. Vanavond wordt het album voorgesteld in de Turnhoutse Creative Factory.

Laat een twintigtal tekenaars, waaronder ook enkele grote namen uit de stripwereld zoals Kim (o.a. ‘Esther Verkest’), Brecht Evens (o.a. ‘Ergens waar je niet wil zijn’) en ex-stadstekenaar van Turnhout en tevens Vitalski’s broer Serge Baeken, los op de neergeschreven hersenspinsels van Vitalski en het resultaat is een vuistdikke graphic novel met de intrigerende titel ‘Het Vrouweneiland’. Daarin worden de hilarische avonturen neergetekend van de reis naar het vrouweneiland, hun verblijf aldaar en hun pogingen om het eiland te verlaten van professor Pierre Lasson, de brilaap en de leguaan. De verschillende striptekenaars mochten elk in hun eigen stijl werken maar de decors en personages blijven het hele verhaal door herkenbaar. 

‘Het Vrouweneiland’, uitgegeven bij de Nederlandse uitgeverij Xtra, kent vanavond zijn vuurdoop in de Creative Factory in Turnhout. Vanaf dan loopt daar ook een expo rond de strip en is te bezichtigen op zaterdag en zondag van 13u30 tot 17 u tot en met 25 september 2011.  Daarna reist de tentoonstelling nog naar Antwerpen, Breda en Gent.

9 September 2011, 10:13 admin

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina