Strip Turnhout


Lege Nest Syndroom inspireert ‘Sigmund’-tekenaar tot grafische novelle

Toen de kinderen van de Nederlandse stripauteur Peter De Wit, bekend van de humoristische gagreeks ‘Sigmund’, het huis verlieten, werd de auteur geconfronteerd met het Lege Nest Syndroom. De leegte die het vertrek van de kinderen achterliet, maakte een grote indruk op Peter De Wit. Zijn ervaringen schreef en tekende de striptekenaar nu neer in de grafische novelle ‘Het lege nest’, dat in oktober 2011 verschijnt bij uitgeverij De Harmonie.

Eerst tekende Peter De Wit zijn ervaringen neer in de populaire gagstrip ‘Sigmund’, de bekendste psychiater in het Nederlandse stripland, maar de stripauteur wilde meer doen met de emoties die het uitvliegen van zijn kinderen bij hem losweekten. Een volledig album dus waarin niet hij maar een andere vader de hoofdrol zou spelen. Maar naarmate hij aan het verhaal werkte, werd duidelijk dat het hoofdpersonage wel heel wat raakvlakken heeft met De Wit. Een semi-autobiografische grafische novelle dus. En op zijn 53ste pakt de boomlange Nederlander dus uit met zijn eerste lange verhaal. “Bij een gagstrip voel ik me als een vis in het water; maar het ritme vinden van een langer verhaal is ineens heel lastig. Het kan meer kanten op, waardoor ik me langer moet concentreren.”, vertelt de tekenaar in het Nederlandse striptijdschrift Zozolala. Het album ’Het Lege Nest’ van 96 pagina’s verschijnt half oktober 2011 en zal 14,90 euro kosten.

24 September 2011, 12:16 admin

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina