Strip Turnhout


Jommeke opent Tutti Frutti-fruitactie

Het was ongetwijfeld een speciale dag voor de kinderen van de basisschool De Vogelzang in Oostakker. Stripheld Jommeke koos die school uit om het startschot te geven voor de schoolfruitactie Tutti Frutti van het nieuwe schooljaar.  Het project biedt kinderen op school op een vaste dag in de week een stuk vers fruit of groente aan. Sinds vorig jaar is Jommeke het gezicht van de fruitactie en met succes. Het initiatief wordt door negen op de tien deelnemende scholen tevreden onthaald. Basisscholen die zich willen engageren voor deze fruitactie kunnen zich nog tot 15 oktober 2011 inschrijven. Als de inschrijvingsperiode afgelopen is krijgen de deelnemende scholen een pakket met onder andere de affiche en leuke gadgets. Ook dit jaar organiseert Tutti Frutti een klassenwedstrijd waaraan mooie prijzen verbonden zijn. Jommeke werd gisteren overigens niet vergezeld door zijn vaste kompaan Filiberke maar wel door de Gentse schepen van Economie, Jeugd en Middenstand Mathias De Clercq.

Meer info over Tutti Frutti vindt u hier.

22 September 2011, 20:03 admin

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina