Strip Turnhout


Geen ongerustheid over dalende verkoop ‘Suske en Wiske’

In 16 jaar tijd daalde de verkoop van ‘Suske en Wiske’-albums met bijna 75%, klonk het in de krant De Standaard. Hallucinante cijfers die toch wel enige verbazing opwekten bij het grote publiek. De striphelden van wijlen Vandersteen zijn immers al decennia lang de verkoopstopper bij Standaard Uitgeverij, nog steeds de grootste speler in het Vlaamse striplandschap. WPG uitgevers, waarvan Standaard Uitgeverij deel uitmaakt, bevestigt in een persbericht de oplagedaling maar stipt aan dat het over een daling van slechts 12,3% gaat over 7 jaar. Een algemene markttendens, volgens WPG.

De Nederlandse WPG-groep benadrukt dat de lichte daling geen reden tot ongerustheid is en dat ’Suske en Wiske’ nog steeds de best verkopende reeks in de Lage landen is. In 2010 werden er nog 1,4 miljoen albums verkocht van de geesteskinderen van Willy Vandersteen en de eind 2010 gelanceerde app voor de iPad kende een groot succes met meer dan 103.000 gratis downloads en bijna 10.000 verkochte apps tot op heden.

Maar dat deze succesvolle verhalen de daling niet kunnen verhullen, beseffen ze bij WPG ook. “Wel stellen we vast dat ook ‘Suske en Wiske’ niet aan de golfbewegingen in het succes ontkomt waaraan ook grote internationale reeksen zoals ‘Kuifje’, ‘Asterix’, ‘Batman’ of ‘Superman’ onderhevig zijn. Maar verheugend is dat de strip nog steeds veel emotie en reactie oproept: ‘Suske en Wiske’ is van iedereen”, zo besluit de uitgeverij zijn persbericht.27 September 2011, 21:58 admin

Hubert van Ben Gijsemans als lied

28 March 2020, 09:25 Roel

Fandag van De Fameuze Fanclub

11 March 2020, 08:00 Roel

De (nobele) kunst van het tekenen!

9 March 2020, 10:14 Roel

POST COMICS

6 March 2020, 20:18 Roel

‘Drieman’ van Wide Vercnocke

28 February 2020, 19:48 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina