Strip Turnhout


Breda in de ban van de strip

Dit weekend, 10 en 11 september 2011, staat Breda helemaal in het teken van de strip. Een tweedaags stripfestival met expo’s, tal van signerende auteurs, kinderanimatie en rijen stripbakken verovert de Nederlandse stad.

Het stripfestival opent vanavond met de plechtige uitreiking van de Marten Toonderprijs, de belangrijkste Nederlandse oeuvreprijs waaraan een prijskaartje van 25.000 euro vasthangt, aan de Nederlandse undergroundtekenaar Peter Pontiac, wiens graphic novel ’Kraut’ tot een van de klassiekers uit de Nederlandse stripgeschiedenis hoort.

In Breda krijgt de tweede Marten Toonder-prijswinnaar, eerder mocht ’Jan, Jans en de kinderen’-auteur Jan Kruis de nog jonge oeuvreprijs ontvangen, een overzichtstentoonstelling in het Graphic Design Museum die nog loopt tot 27 november 2011. Maar niet alleen Pontiac exposeert. Henk Kuijpers, bekend van ‘Franka’, organiseert een verkoopstentoonstelling en ook het jonge Nederlandse striptalent laat zien wat ze in hun mars hebben in een expo, die te bekijken is in het Huis voor Beeldcultuur. Naast de expo’s biedt het festival ook een grote stripbeurs aan waar tal van standhouders, uitgeverijen en auteurs terug te vinden zijn. In het Graphic Design Museum zal ook de Kunststripbeurs doorgaan. Op deze beurs verkopen striptekenaars hun eigen werk: boeken, buttons, zeefdrukken, originele tekeningen, schilderijen, T-shirts en nog veel meer. Het festival van Breda heeft ook oog voor de jonge bezoekers, die verwend worden met springkastelen, workshops en een heus happy hour dat kinderen de kans geeft om tekeningen te vragen aan hun favoriete striptekenaars. Het festival kent ook een filmluik. Kortom, Breda is dit weekend helemaal in de ban van het beeldverhaal. Meer info vindt u hier.  

9 September 2011, 11:33 admin

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina