Strip Turnhout


Online stripencyclopedie De Zilveren Dolfijn stopt

De Nederlandse stripencyclopedie De Zilveren Dolfijn stopt na 15 jaar met zijn activiteiten. In een mededeling op de website van het team achter de stripdatabase wordt tijdgebrek als voornaamste oorzaak gegeven voor deze stopzetting. De website blijft nog tot half september 2011 online.

De Zilveren Dolfijn werd op 14 november 1996 opgestart door drie stripliefhebbers, die informatie zochten op het web maar die niet vonden. Daarop besloten ze een website te creëren waarop ze hun stripverzameling deelden met andere stripliefhebbers op het net. De bedoeling was een zo volledig mogelijk encyclopedie te maken van alle Europese stripverhalen die toegankelijk is voor iedereen. De website groeide snel uit tot een groot succes en werd – met de hulp van talrijke andere stripliefhebbers - een bekende naam binnen en buiten de stripwereld. Tijdgebrek noopt het team achter de stripencyclopedie te stoppen met hun activiteiten. Vanaf half september 2011 verdwijnt een stuk online stripgeschiedenis van het web. 

26 August 2011, 08:52 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina