Strip Turnhout


Heinz krijgt toch een tekenfilm

De kans dat er ooit een Heinztekenfilm verschijnt, is bijna nihil”, aldus René Windig, samen met Eddie de Jong de geestelijke vader van stripkat Heinz, in een interview uit 2007 dat verscheen in Stripgids 6. De kleine kans die het duo gaven om het tekenfilmproject toch nog naar het grote scherm te krijgen, blijkt vandaag echter groter dan ooit. Filmproducent BrosBos plant nu een avondvullende animatiefilm rond de bekende Nederlandse stripkat, die eind 2013 te zien zal zijn.

De plannen voor een tekenfilm rond de strip van de Amsterdamse auteurs dateren al van begin jaren 2000. “Plots staat er dan zo’n man uit de Nederlandse filmwereld voor je neus met het luminueuze idee om een Heinztekenfilm te maken”, vertelde Windig het verhaal in Stripgids 6. “Wij gingen er toen al van uit dat alles in kannen en kruiken was. Bleek achteraf dat er geen geld was voor dat project. In die sector moet je schijnbaar veel roepen en schreeuwen om de interesse van de geldschieters te wekken.” Het hele tekenfilmproject leek een stille dood te sterven tot filmproducent BrosBos op de proppen kwam. De tekenfilm wordt gebaseerd op de 24 albums die Windig en de Jong tot nu toe bijeentekenden. Uiteraard zullen de bekende hoofdfiguren een rol krijgen maar er worden ook nieuwe personages gecreëerd. “We hebben natuurlijk de kabouters en de smurfen, maar daarnaast hebben we nu ook de olmmannetjes, de olmpjes, die olms praten, olmbier drinken en in Olm wonen”, aldus René Windig in de Nederlandse krant Het Parool. Het script van de tekenfilm wordt geschreven door de Nederlander Piet kroon, die eerder al meeschreef aan o.a. Shrek 2. Het project kost ongeveer 2 miljoen euro. Geld dat nog bijeen gesprokkeld moet worden al ziet de producent daar geen onoverkomelijke moeilijkheden in.

27 August 2011, 13:44 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina