Strip Turnhout


De Andere Strip start 4de editie

De vierde editie van De Andere Strip heeft zich vandaag op gang getrokken. Met deze actie wil organisator Boek.be het brede publiek laten kennismaken met de striproman. Dat publiek vindt in het weekblad Humo een uitneembare bijlage van 20 pagina’s die aan De Andere Strip gewijd is en waarin o.a. kortingsbonnen voor de 24 geselecteerde striptitels te vinden zijn. De actie loopt tot en met 30 september 2011.

Ook in de Humo-bijlage te vinden, is de stripvoorkeur van bekende, stripliefhebbende Vlamingen Frieda Van Wijck, Guy Mortier, Bent Van Looy, Roos Van Acker, Saskia de Coster, An Lemmens en Alex Agnew en een interview met de Amerikaanse stripauteur Joe Sacco, de man achter o.a. het net verschenen ‘Gaza 1956′.  Mochten de tips van de BV’s de keuze uit de 24 striptitels niet vergemakkelijkt hebben dan heeft de redactie van Humo nog tien toppers geselecteerd. Voor iedere titel zitten er midden in de Humobijlage kortingsbonnen, die je bij aankoop tot 30 september 2011 kan inruilen bij de 71 deelnemende boekhandels en stripspeciaalzaken.

Bij de selectie van de 24 striptitels vinden we ook het werk van Vlaamse stripauteurs zoals Pieter De Poortere (‘Boerke in Hollywood’), Kim Duchateau bundelt het beste van Esther Verkest in het jubileumalbum (‘Roodheidswaanzin’) en Marvano (Het tweede deel van zijn ’Grand Prix’-trilogie). Naast de Vlamingen gaat De Andere Strip ook over de grenzen zien: blikvangers zijn o.a.  Joe Sacco (‘Gaza 1956′), Jacques Tardi (‘De grote slachting’), Jirô Taniguchi (‘Het dagboek van mijn vader’), Hanco Kolk (‘SOS S1ngle’), Jeff Lemire (‘Essex County’) en David Mazzucchelli (‘Asterios Polyp’). De andere titels van deze actie: 

‘De Beproeving 3: De Overlevenden’ (Perkins + Roberto-Aguirre-Sacasa naar Stephen King)
‘China 1: De Tijd van de Vader’ (Li Kunwu + Pierre Ôtié)
‘Corto Maltese 2: De Ballade van de Zilte Zee’ (Hugo Pratt)
‘Het Derde Testament – Julius 1′ (Robin Recht + Xavier Dorison / Alex Alice)
‘Fun Home’ (Alison Bechdel)
‘De Hobbit’ (David Wenzel naar J.R.R. Tolkien)
‘Kick-Ass 1′ (John Romita Jr. + Mark Millar)
‘De Ideale Man’ (Daniel Clowes)
‘Israël in 60 Dagen’ (Sarah Glidden)
‘Oorlog en Liefde 1: Laatste Lente’ (Jean-Michel Beuriot + Philippe Richelle)
‘Polina’ (Bastien Vivès)
‘Rébétiko’ (David Prudhomme)
‘Snoopy – Peanuts Compleet 1: 1950 tot 1952′ (Charles M. Schulz)
‘Stad van Klei’ (Milan Hulsing)
‘Walking Dead 1: Vergane Dagen’ (Tony Moore + Robert Kirkman)

30 August 2011, 12:39 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina