Strip Turnhout


Suske en Wiske Kindermuseum krijgt facelift

Het Suske en Wiske Kindermuseum, ondergebracht in de villa van wijlen Willy Vandersteen (1913-1990) in Kalmthout, krijgt een grondige facelift. Het Antwerpse provinciebestuur investeert 550.000 euro in de verbouwing, Standaard Uitgeverij draagt 50.000 euro bij. Het museumparcours wordt helemaal opnieuw ingericht, en de toren achteraan het museum wordt verbouwd tot labo van professor Barabas, inclusief koepel. Om de verbouwing te kunnen realiseren is het museum gesloten tot 3 maart 2012, wanneer een grootse openingsceremonie gepland staat.

“Maar pin ons nog niet vast op de datum”, zegt bestendig afgevaardigde Inga Verhaert. “We hebben geen rekening gehouden met vrieskou. Als dat de heel strakke planning in de war zou sturen, dan zullen we de openingsdatum een paar weken moeten uitstellen.”

Het Suske en Wiske Kindermuseum werd in 1997 geopend, en richt zich tot kinderen tussen 8 en 12 jaar, die het museum vooral in schoolverband aandoen. Op zaterdag 9 juli tussen 18 en 21 uur is er nog het afscheidsfeestje ‘Suske en Wiske draaien door’ (met Suske en Wiske als deejay), een moment ook waarop je nog een laatste keer het oude museumparcours kan volgen.  “In het nieuwe museumparcours zal alles rond inspiratie draaien”, zegt museumdirecteur Matti Mommaerts. “Waar haalde Vandersteen zijn inspiratie? Maar ook: waar halen kinderen die? Dat wordt de rode draad doorheen de nieuwe opstelling.” (TH)

4 July 2011, 10:05 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina