Strip Turnhout


Kleine Beatles-stripboek telt 160 pagina’s

Van de geboorte van John Lennon tot het concert in Bercy van Paul McCartney in 2009, het stripalbum ‘Het kleine boek van de Beatles’ verschenen bij uitgeverij Oog&Blik/De Bezige Bij verkent alle facetten van de geschiedenis van de meest bekende band ter wereld. Maker van het 160-pagina’s tellende kleine Beatles-boek is de Fransman Hervé Bourhis, o.a. scenarist van ‘Het Molitorzwembad’ en het nog niet vertaalde ‘Le petit livre rock’.

Bourhis ontleedt aan de hand van feiten en anekdotes de geschiedenis van ‘The Fab Four’. De successen en triomfen, de vernieuwing maar ook de complicaties en de tragiek die roem met zich meebrengt. Hij volgt de vier overbekende hoofdrolspelers John, Paul, George en Ringo vanaf hun geboorte, laat hun ontwikkeling tot popsterren zien, en pluist de oorsprong van hun liedjes na. Geen echte biografie echter over The Beatles want de Franse stripauteur, met een groot hart voor de Liverpoolse groep, laat zijn persoonlijke mening over de verschillende albums en gebeurtenissen graag horen. ‘Het kleine boek van de Beatles’ focust niet alleen op de opkomst en ondergang van de groep maar behandelt ook de solocarrière van de bandleden. Het album ligt sinds deze week in de winkel en kost 24,90 euro.   

7 July 2011, 15:10 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina