Strip Turnhout


Franstalig stripblad Spirou wil België redden

Naar aanleiding van de Belgische nationale feestdag op 21 juli brengt het Franstalige stripweekblad Spirou (Robbedoes) op 20 juli 2011 een speciale editie uit rond de politieke impasse waarin België nu al langer dan een jaar in vertoeft. De stripauteurs van het stripblad schudden een heus reddingsplan uit hun tekenpen voor dit speciale nummer.

Op de verschijningsdatum van het ‘Sauvez la Belgique’-nummer zal België vierhonderd dagen zonder federale regering zitten. Vierhonderd dagen waarin Franstalige en Nederlandstalige politici er niet in slaagden een nieuwe regering op poten te zetten. Een uitstekende gelegenheid voor de Spirou-auteurs om hun reddingsplan voor België uit te tekenen. Auteurs als Nix (Kinky & Cosy), Cromheecke (‘Plunk’, ‘Tom Carbon’), Bercovici (Vrouwen in ‘t Wit’), Salma (‘Nathalie’, ‘Mademoiselle Louise’),  Letzer (‘Plunk’) en Clarke (‘Melisande’) gaan de uitdaging aan en geven hun eigen kijk op de huidige politieke impasse.

Op 20 juli 2011 ligt de België-special van het Franstalige weekblad Spirou in de (kranten)winkels.

5 July 2011, 14:07 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina