Strip Turnhout


De Stripvalies van Marvano

Heel de zomervakantie, twee maanden lang, geven Vlaamse en Nederlandse stripauteurs u hun zomerse stripleestip mee. Vandaag de striptip van Marvano.

Saigon-Hanoi
Collectie Vrije Vlucht 
(Bernard Cosey – Uitgeverij Dupuis)

‘Saigon-Hanoi’ van Cosey. Omdat het één van de allerbeste strips ooit is. Een ontroerend mooi en bijwijlen ook grappig verhaal, schitterend en geraffineerd geconstrueerd, meesterlijk verteld, getekend en ingekleurd. De perfectie, kortom.

Marvano (Zolder, 1953), pseudoniem voor Mark Van Oppen, kent zijn grote doorbraak met het drieluik ‘De eeuwige oorlog’, naar de gelijknamige sciencefictionklassieker van de Amerikaanse auteur Joe Haldeman. Haldeman zal later nog twee reeksen voor hem schrijven: het erg succesvolle ‘Dallas Barr’ en ‘Een nieuw begin’. Marvano tekende ook de Rode Ridder-bewerking ‘Red Knight’, de serie ‘Rourke’ en in de prestigieuze collectie Vrije Vlucht verschijnt ‘De zeven dwergen’, dat meer dan tien jaar later een vervolg kent in de trilogie ‘Berlijn’. Momenteel werkt Marvano aan een andere trilogie ‘Grand Prix’ waarvan al twee delen verschenen zijn. Marvano won de Bronzen Adhemar in 2001.
 

Nog meer tips voor uw stripvalies vindt u hier.

2 July 2011, 20:46 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina