Strip Turnhout


Debuut van Bastien Vivès nu ook in het Nederlands

Bastien Vivès was de voorbije jaren een van de meest opvallende nieuwe namen in de Franse stripwereld. Met albums als ‘De smaak van chloor’, ‘Innige vriendschap’, ‘In mijn ogen’ en het onlangs verschenen ‘Polina’ maakte hij ook in het Nederlandstalig gebied naam als groot talent. Uitgeverij Casterman heeft nu het debuut van de 27-jarige stripauteur ‘Meisje(s)’ een Nederlandstalige vertaling bezorgd.

In 2007 debuteerde Bastien Vivès met ‘Meisje(s)’ voor de toen eveneens debuterende collectie KSTR van uitgeverij Casterman. In zijn debuutalbum vertelt Vivès het verhaal van twee 19-jarige meisjes, Alice en Charlotte, die blakend van levenslust hun dagen vullen met winkelen, feesten en vooral de liefde. Het pad van de liefde die niet steeds over rozen loopt en een niet alledaags einde kent in dit one shot van het Franse wonderkind. De komende maanden zullen er nog meer albums van Vivès op de markt gegooid worden. Zo staat in het najaar van 2011 de one-shot ‘Hollywood Jan’ op de planning bij Casterman en heeft het nieuwe striplabel Blloan het gebundelde oorlogsepos ‘Voor het rijk’ aangekondigd.  

‘Meisje(s)’ van Bastien Vivès telt 102 pagina’s en kost 16,50 euro. 

30 June 2011, 15:56 admin

Hubert van Ben Gijsemans als lied

28 March 2020, 09:25 Roel

Fandag van De Fameuze Fanclub

11 March 2020, 08:00 Roel

De (nobele) kunst van het tekenen!

9 March 2020, 10:14 Roel

POST COMICS

6 March 2020, 20:18 Roel

‘Drieman’ van Wide Vercnocke

28 February 2020, 19:48 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina