Strip Turnhout


Recensie

1066: Willem de veroveraar (Tenderini & Weber)

Het idee achter het album ‘1066: Willem de veroveraar’ is even simpel als geweldig goed gevonden. De Italiaanse tekenaar Emanuele Tenderini en scenarist Patrick Weber gingen voor het bekende Tapijt van Bayeux staan, reconstrueerden het verhaal dat daarop verteld wordt, en gebruikten dat als ruggegraat voor een strip. Wie zijn geschiedenis een beetje kent, weet dus dat dit album het verhaal vertelt van Willem de Veroveraar, de Normandische koning die in 1066 bij de slag van Hastings de Engelse troon veroverde. Meteen ook de allerlaatste buitenlandse machthebber die er in slaagde Engeland in handen te krijgen. Weber kwijt zich degelijk van zijn taak, maar het is vooral het werk van Tenderini dat hier in het oog springt. Hij kiest niet voor de stijl waarmee ridderepossen en fantasy dezer dager doorgaans getekend worden, maar zet deze strip in krachtige, scherp aangezetten lijnen op papier. Sommige gevechtsscènes kan je gerust abstract noemen. (TH)

Tenderini & Weber
‘1066: Willem de veroveraar’, Le Lombard, 72 blz., €15,95.
***

30 June 2011, 15:11 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina