Stripgids 24 brengt stripdebuut van Walter van den Broeck

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stripgids 24 brengt stripdebuut van Walter van den Broeck

Stripgids 24 brengt in wereldpremière de kortstrip ‘De tranen van Turnhout’, het debuut van Walter van den Broeck als stripscenarist en getekend door Reinhart Croon.  De nieuwe Stripgids ligt vanaf deze week in de openbare bibliotheken van de provincie Antwerpen, en later ook in de Vlaamse stripspeciaalzaken.

Op 28 maart 2011 vierde Walter van den Broeck zijn zeventigste verjaardag. Hoog tijd voor een carrièrewending, moet de veelbekroonde schrijver gedacht hebben, en hij schreef prompt een stripscenario voor Turnhouts stadstekenaar Reinhart. Een strip die naadloos aansluit bij de rest van zijn oeuvre. Het onderwerp? België spat uiteen, en de kleine prinses Elisabeth moet onderduiken. Waar anders dan in Turnhout, de stad van de grote koningsschrijver Walter van den Broeck? Hoe dat afloopt leest u in wereldpremière in het 24ste nummer van Stripgids. Nog tot en met 22 mei 2011 kan u de expo ‘De tranen van Turnhout’ bezichtigen in het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout.

En verder ook nog interviews met Bastien Vivès, François Boucq en André Juillard, een uitvoerig dossier over de Britse strip, dichteres Lies Van Gasse in de rubriek ‘Uren van bewondering’, en alle vaste strips en rubrieken.