Strip Turnhout


Recensie

From Hell 1 (Moore & Campbell)

Alan Moore neemt in deze historisch gedetailleerde kroniek de Jack The Ripper-moorden onder de loep en poneert dat ze deel uitmaakten van een uitgekiende koninklijke samenzwering. Dat de Brit zijn huiswerk goed heeft gedaan, bewijst het exhaustieve annotatiesysteem dat bij ieder hoofdstuk hoort. ‘From Hell’ wordt echter nooit een geschiedenisles, want Moore weet bovenal een bijzonder pakkend verhaal te vertellen dat zich kenmerkt door een nooit aflatende aandacht voor de synergie tussen woord en beeld. ‘From Hell’ is niet alleen inhoudelijk tot in de kleinste details uitgewerkt, maar ook verhaaltechnisch is het een werk dat vele lagen kent. De tekeningen van Eddie Campbell vormen bovendien een perfecte weergave van het grauwe Victoriaanse Londen. Dit is zonder twijfel één van Moore’s beste strips. Wie het nog niet kent, krijgt met deze Nederlandse vertaling een unieke kans om zelf door de negen kringen van dit intens complexe inferno te reizen. (BR)

Alan Moore & Eddie Campbell
‘From Hell 1’, De Vliegende Hollander, 208 blz., €19,95.
*****

5 December 2010, 07:55 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina