Strip Turnhout


Recensie

Kraa 1: De verlaten vallei (Sokal)

De terugkeer van ‘Canardo’-tekenaar Benoît Sokal in de stripwereld, nadat hij zich de afgelopen jaren concentreerde op de game-industrie, mag met tromgeroffel onthaald worden. Sokal verrast met het realistisch getekende striptweeluik ‘Kraa’. In het eerste deel ‘De verlaten vallei’ voert Sokal ons naar een afgelegen vallei in een koud land dat enkel bewoond wordt door een indianenstam. Wanneer bekend wordt dat de grond in de vallei rijk is aan kostbare grondstoffen krijgen de indianen snel te maken met blanke indringers die op nietsontziende wijze de grond inpalmen. De Indiaanse tiener Yuma, wiens familie werd afgeslacht, en de jonge arend Kraa zinnen op wraak. Door het grimmige verhaal, waarin goed en kwaad moeilijk te onderscheiden zijn, en het bij momenten imponerende tekenwerk van Sokal, verdient dit eerste deel van het tweeluik het etiket veelbelovend. Benieuwd of het afsluitende deel, dat in het voorjaar van 2011 verschijnt, de hoge verwachtingen zal kunnen waarmaken. (KM)

Benoît Sokal
‘Kraa 1: De verlaten vallei’, Casterman, 96 blz., €18.
***

5 December 2010, 17:32 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina