Strip Turnhout


Recensie

Africa Dreams 1: De schaduw van de koning (Charles, Charles & Bihel)

Na hun ‘dromen’ over Indië en de Tweede Wereldoorlog, trekt het echtpaar Charles nu richting Afrika. In deze ‘Africa Dreams’ vertellen ze het verhaal van de jonge missionaris Paul die in Kongo niet alleen zieltjes wil gaan winnen, maar en passant ook  op zoek gaat naar zijn vader die ooit zijn gezin in de steek heeft gelaten en een nieuwe leven is begonnen in de Belgische kolonie. Tussen de lijnen door lees je ook het verhaal achter de megalomanie van Leopold II en de wanpraktijken van de lokale bestuurders, een item dat bij de viering van 50 jaar onafhankelijkheid weer brandend actueel is. Tekenaar Bihel werkte al eerder samen met de familie Charles voor ‘De Afghaan – Massoud’ en tekent hier in dezelfde dromerig-romantische stijl van meneer Jean-François, zonder die echter schaamteloos te kopiëren.

In het extra katern (‘enkel bij de eerste uitgave’ bloklettert de sticker) worden we verwend met een resem potloodschetsen en krijgen we wat meer duiding bij deze zwarte periode uit onze vaderlandse geschiedenis: extra handig voor de jonkies onder ons. (MS)

Maryse Charles, Jean-François Charles & Frédéric Bihel
‘Africa Dreams 1: De schaduw van de koning’, Casterman, 60 blz., €12,50.
****

28 November 2010, 22:49 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina