Laatste interview met Antonio Parras in Stripgids 21

Je bent hier:  Home » Nieuws » Laatste interview met Antonio Parras in Stripgids 21

Het nieuwe nummer van Stripgids, het tweemaandelijkse stripmagazine van Strip Turnhout vzw, is volgende week terug te vinden in de openbare bibliotheken van de provincie Antwerpen, en later ook in de Vlaamse stripspeciaalzaken. Het bevat onder meer het allerlaatste interview met Antonio Parras, één van de boegbeelden van de Spaanse strip, die begin juni op 81-jarige leeftijd overleed.

Ook in Stripgids 21: een uniek gesprek met de drie dochters van Willy Vandersteen, de geestelijke vader van ‘Suske en Wiske’ (in samenwerking met het weekblad Knack), en aansluitend een dossier over de antisemitische strips en cartoons die de jonge Vandersteen tijdens de Tweede Wereldoorlog onder het pseudoniem Kaproen tekende.  ‘Blacksad’-scenarist Juan Díaz Canales werd ook aan de tand gevoeld, net als de Amerikaanse tekenaar Charles Burns en de Antwerpse stripauteur Ken Broeders, die instond voor de cover van het 21ste nummer van Stripgids.

Hoogleraar Jean Paul Van Bendegem belijdt zijn liefde voor tekenaar André Franquin en Leen Huet duikt met Wiske de geschiedenisboeken in. Voor strips en cartoons zorgen Stijn Gisquière, Bart Proost, Cromheecke & Letzer, Nix, Lectrr en Kim. The Beginner’s guide to Dave McKean laat u kennismaken met een groot Engels striptekenaar en een nieuwe rubriek ziet het licht, ‘Curieus’, met dit keer aandacht voor Richard Minne en Frits Van den Berghe.