Strip Turnhout


‘Midgard’ van Steven Dupré in première in Stripgids

'Midgard' van Steven Dupré, in wereldpremière te lezen in Stripgids 20

De voorbije jaren scheerde de Molse stripauteur Steven Dupré hoge toppen door in samenwerking met internationaal gerenommeerde scenaristen als Alexandre Astier voor de in Frankrijk populaire ‘Kaamelott’-strip. Tussen al die drukke bezigheden door vond Dupré nog de tijd om aan zijn eigen stripproject ‘Midgard’ te werken. Stripgids 20, volgende week  terug te vinden in de openbare bibliotheken van de provincie Antwerpen, en later ook in de Vlaamse stripspeciaalzaken, brengt in wereldpremière de eerste 27 platen uit de strip.

“Deel 1 moet 241 pagina’s strip tellen. En de volgende delen zullen ook redelijk volumineus worden”, vertelt Steven Dupré. “Het lijkt me heerlijk om me eens niet langer tot een album van 46 of 54 pagina’s te moeten beperken. Maar op hoeveel delen het uiteindelijk zal uitdraaien kan ik nog niet zeggen. Ik mik op een totaal van 800 pagina’s, maar het kunnen er ook meer of minder zijn.” 

Er hebben al meerdere uitgevers interesse in ‘Midgard’ getoond, al zal een albumuitgave niet voor dit jaar zijn. “Momenteel heb ik helemaal geen tijd, maar de vorige jaren heb ik tussen twee ‘Kaamelott’-albums niet meteen veel om handen gehad”, verklaart de tekenaar de start van zijn stripproject. “Ik schat dat ik iets meer dan de helft van deel 1 getekend heb. Het scenario van dat deel was klaar, maar door een computercrash ben ik de laatste en complete versie kwijt. Ik moet dus nog een deel herschrijven om het opnieuw op die verloren versie te laten lijken”.

‘Midgard’ vertelt het verhaal over een buitenaards wezen dat op aarde terechtkomt. “Maar dan wel in de glorieperiode van de Vikingen. ‘Thorgal’ revisited, eigenlijk”, legt de tekenaar uit.  De strip is een mix tussen sciencefiction en mythologische elementen. “Sciencefiction ligt ver buiten mijn interessegebied, maar wanneer een verhaal er om vraagt, ga ik dat daarom niet uit de weg. En met de vikingmythologie keer ik met ‘Midgard’ toch een beetje terug naar mijn roots. ‘Wolf’ (eerste strip van Dupré, verscheen in Het Volk en Het Laatste Nieuws – nvdr) speelde daar ook al mee.”

De zwart-witstrip die in Stripgids 20 verschijnt, wordt uitgevoerd op romanformaat. “Dat werkt sneller”, aldus Dupré. ”Minder prentjes per pagina. Ik teken de pagina’s ook een pak kleiner dan voor mijn andere werk.”

4 June 2010, 06:20 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina